Go Back

Fryst cheesecake

Frozen cheesecake
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid1 timme
Måltid: Efterrätt
Portioner: 8 pers

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 st citron skalet
  • 200 g philadelphiaost
  • 4 dl vispgrädde
  • 300 g digestivekex

Garnering

  • Jordgubbar hallon

Instruktioner

  • Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
  • Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke.
  • Rör ner osten.
  • Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
  • Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
  • Krossa kexen fint i en mixer.
  • Varva smulor och smet i en form. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.
  • Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.
  • Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.
  • Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.
  • Servera med skivade jordgubbar/ hallon.