Go Back

Indisk currygryta

Förberedelser15 minuter
Tillagningstid1 timme
Måltid: Huvudrätt
Keyword: Indiskt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • Curry för fyra:
  • 5 msk rapsolja
  • 2 st gullök hackade
  • 4 st vitlök hackade
  • 3 msk färsk riven ingefära
  • 1/2 tsk mald gurkmeja
  • 1/2 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2-1 tsk garam masala
  • 1/4 tsk cayennepeppar
  • 5 dl vatten
  • 5 medelstora finhackade tomater
  • ca 1 msk honung salt, senare
  • 3 dl matlagningsgrädde mot slutet av koktiden. alt laktosfri

Instruktioner

  • Värm olja i en gryta. Fräs löken och lägg sedan i fint hackad vitlök och ingefära fortsätt fräsa.
  • Lägg sedan i gurkmeja, spiskummin, paprikapulver, garam masala och cayennepeppar. Fräs allt lite till och häll på vattnet.
  • Till sist lägg i tomater och honung och låt allt puttra i en halv timme under lock.
  • Beroende på om du vill ha grönsaker eller kyckling/ kött kan du nu lägga i det och koka i ytterligare några minuter tills köttet eller grönsakerna är färdigkokta. Förslag på grönsaker är broccoli, morötter, haricot vetts, ärter, zucchini.
  • Häll sist i grädden och och smaka av med salt och peppar. Så enkelt och lättlagat indiskt recept. Så gott!