Go Back

Heta räkor med nudlar

Scampi räkor
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid15 minuter
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 2 pers

Ingredienser

  • 500 g frysta skalade scampi
  • 2 bananschaletten lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1-2 msk grön curry pasta salt och vitpeppar
  • 2 stjälkar salladslök
  • 250 g sugar snaps
  • 1 burk kokosmjölk 400 g
  • 100 g glasnudlar hackad mynta, cashewnötter

Instruktioner

  • Tina scampin.
  • Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lök, ingefära och currypasta.
  • Tillsätt scampin och krydda med salt och vitpeppar.
  • Hacka salladslök och sugarsnaps grovt. Tillsätt salladslök, sugarsnaps, kokosmjölk till grytan och vänd ner glasnudlarna. Låt småkoka i ca 3 minuter tills nudlarna är färdiga.
  • Hacka myntan och vänd ner i grytan. Rosta nötterna och strö dem över rätten.