Go Back

Kärleksmums i långpanna

Förberedelser15 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Efterrätt
Keyword: Choklad

Ingredienser

  • 5 st ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 5 msk kakao
  • 300 g smör
  • 2 dl vatten
  • 200 g choklad

Glasyr

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk espressokaffe
  • 200 g mörk kvalitets choklad 70%
  • 2 dl kokosflingor till garnering

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
  • Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
  • Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
  • Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten. Grädda kakan i cirka 15 minuter, prova med en sticka. Låt svalna. 
  • Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
  • Strö över kokos och servera i rutor.