Recept Pinocchiotårta
En tårta med vanlig sockerkaksbotten och maräng ovanpå samt grädde, lemon curd och hallon ovanpå.
Måltid: Efterrätt
Keyword: tårta
- Botten
- 75 g rumsvarmt Smör
- 2 dl Strösocker/ björksocker
- 5 äggulor
- 4 msk mjölk/ havremjölk
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- Maräng
- 5 äggvitor
- 2 dl strösocker
- Fyllning
- 3 dl Lemon Curd
- 4 dl vispgrädde som vispas lätt
- 300 g färska hallon
Vispa smör och socker fluffigt. Vispa ner en äggulorna en i taget.
Lägg i mjölken och tillsätt mjölet, bakpulvret och vaniljsockret. Bred ut smeten på en bakplåtspapperklädd långpanna och ställ åt sidan.
Vispa äggvitorna med sockret till en styv maräng. Bred ut marängen ovanpå tårtbottnen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 140 grader, cirka 20-25 minuter. Låt kakan svalna.
Bred ut lemon curden och den lättvispade grädden ovanpå marängen och strö över hallonen.