Go Back

Recept Pinocchiotårta

En tårta med vanlig sockerkaksbotten och maräng ovanpå samt grädde, lemon curd och hallon ovanpå. 
Måltid: Efterrätt
Keyword: tårta

Ingredienser

  • Botten
  • 75 g rumsvarmt Smör
  • 2 dl Strösocker/ björksocker
  • 5 äggulor
  • 4 msk mjölk/ havremjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Maräng
  • 5 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • Fyllning
  • 3 dl Lemon Curd
  • 4 dl vispgrädde som vispas lätt
  • 300 g färska hallon

Instruktioner

  • Vispa smör och socker fluffigt. Vispa ner en äggulorna en i taget.
  • Lägg i mjölken och tillsätt mjölet, bakpulvret och vaniljsockret. Bred ut smeten på en bakplåtspapperklädd långpanna och ställ åt sidan.
  • Vispa äggvitorna med sockret till en styv maräng. Bred ut marängen ovanpå tårtbottnen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 140 grader, cirka 20-25 minuter. Låt kakan svalna.
  • Bred ut lemon curden och den lättvispade grädden ovanpå marängen och strö över hallonen.