Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Tillsätt den i smeten och rör om.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.Chokladfluff:
Fluff görs av choklad. I min har jag:
3 dl vispgrädde, 1oo g mjölkchoklad, 80 g mörk choklad
Gör så här:
Häll vispgrädden i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i vispgrädden. Sätt plattan på låg värme. Rör om emellanåt, så att chokladen inte bränns vid. När all choklad har smält helt och hållet, ta av kastrullen från värmen och låt det svalna i minst 6 timmar. Annars finns risk att konsistensen blir konstig (den skär sig och blir grynig). Sedan vispar man den tills den blir tjock.