Go Back

Bästa macarons receptet

Måltid: Efterrätt
Portioner: 35 st

Ingredienser

  • 4 dl florsocker
  • 125 g skållad och mald sötmandel
  • 1 1/4 dl äggvita cirka 3-4 äggvitor
  • 1/2 dl strösocker
  • ev 4-6 droppar röd karamellfärg
  • Smörkräm se recept ovan under fyllningar
  • 100 g mjukt smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st äggula
  • Garnering Färdiga sugarpaste figurer

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150˚C. Sikta ner florsocker och mandel i en bunke.
  • I en annan bunke: Vispa äggvitan med en elvisp, först på låg hastighet, öka efter hand. Tillsätt strösockret, vispa till en fast marängsmet. Det tar cirka 5 minuter. Testa genom att vända bunken upp och ner, stannar marängen kvar är den färdig.
  • Häll i de torra ingredienserna samt karamellfärgen i marängen och blanda varsamt. Klicka ut med två teskedar, cirka 40 klickar stora som femkronor på plåt med bakplåtspapper. Jag fick ut till 2 plåtar. Låt kakorna vila cirka 30 minuter på plåten, vilan gör att dom inte spricker i ugnen.
  • Baka i nedre delen av ugnen i cirka 10-12 minuter. Kakorna ska vara lite mjuka i mitten. Dra av bakplåtspappret från plåten till köksbänken, direkt när kakorna kommit ur ugnen. Låt kakorna kallna.
  • Fyll kakorna med smörkrämfyllningen och sätt ihop dem till söta små macarons.