Mal kardemummakärnor fint i en mortel och värm med mjölken tills den är ljummen, 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölken, strösocker, salt, tärnat smör och ägg.
Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
Jäs degen under bakduk i bunke till dubbel storlek, i cirka 40 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
Blanda smör och lemon-curd till en krämig fyllning.
Dela degen och kavla ut en halva i taget till en stor rektangulär platta, cirka 0.5-1 centimeter tjock.
Bred över smörkrämen.
Blanda lätt tinade bär med florsocker och maizena i en skål. Maizenan tillsätts för att blåbären inte ska bli för vattniga.
Strö bären över degen och rulla ihop till en tajt rulle. Skiva rullen i 3-4 centimeter breda skivor. Lägg bitarna i pappersformar.
Låt bullarna jäsa utan bakduk till dubbel storlek, cirka 40 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda bullarna gyllene, i cirka 10 minuter.