Go Back

Gröna bönor

Lätta färska gröna bönor i tomatsås
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid20 minuter
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 2 st gullök
  • 1 kilo färska gröna bönor
  • 1 dl olja
  • 2 st vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st stor tomat
  • salt peppar
  • 4-5 dl varm vatten

Instruktioner

  • Skala och tärna löken. Rensa bönorna, skölj dem noggrant och dela i tre.
  • Hacka vitlöken. Skala av skinnet på tomaterna och tärna smått.
  • Lägg olja, lök, bönorna, tomaterna och vitlöken i en kastrull . Laga på låg värme med lock i cirka 20 minuter och rör om emellanåt. Tillsätt det varma vattnet och kryddorna. Laga på låg värme i cirka 20 minuter till.