Go Back

Kladdkaka med choklad

Chokladkaka med kokos
Portioner: 12 bitar

Ingredienser

  • 200 g smör smält
  • 3 ½ dl strösocker
  • 4 ägg
  • ¾ dl kakao
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca 1 ½ dl Nutella
  • 3 dl vetemjöl

Till formen

  • ¾ –1 dl kokos

Garnering

  • ca 1 dl Nutella

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smörj botten och kanterna på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter med smör. Strö över rikligt med kokos.
  • Rör ihop smör och socker i en bunke.
  • Tillsätt ägg, kakao, salt, vaniljsocker, nutella och mjöl. Blanda ihop allt till en smet.
  • Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35–40 minuter. Låt kakan svalna och ringla sedan över nutella. Låt kakan stå svalt i några timmar innan servering.