Go Back

Red velvet pannkakor glutenfria

Ingredienser

  • 2 1/2 dl valfri nötmjölk
  • 1 msk vinäger
  • 1 ekologisk ägg
  • 3 dl mandelmjöl + bovetemjöl Ta lika delar
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 msk kokossocker annat socker går också bra, som björksocker
  • 30 g smält smör Kokosolja går säkert också bra
  • 2 tsk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa saltca 1 tsk röd färg
  • Smör till stekning
  • Kokosgräddefrosting:
  • 1 dl färskost eller uteslut om du vill ha mjölkfri1 dl kokosgrädde1,5 msk kokossocker1 tsk vaniljpulver

Instruktioner

  • Börja med att blanda mjölk och vinäger och låt det stå en stund.
  • Under tiden blanda ihop de torra ingredienserna.
  • Sedan tar du mjölkbunken och blandar i ägg, den röda färgen och smält smör. Häll i skålen med de torra och blanda till en smet. Fortsätt med att steka pannkakorna i smör.
  • Mixa kokosgrädden så att den blir fluffig. Rör ihop med övriga ingredienser.Servera pannkakorna med kokosgräddefrosting och färska hallon eller banan.