Go Back

Glutenfria morotsfrallor

Ingredienser

  • 1 morot
  • 25 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • ca 6 dl bovetemjöl
  • 1 dl havremjöl
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 msk fiberhusk

Instruktioner

  • Börja med att smula jästen i en bunke. Fortsätt med att värma mjölken och tillsätt den ljumna mjölken och rör ihop tills jästen löses upp.
  • I nästa steg lägger vi de torra ingredienserna i en bunke: morot, bovete, havremjöl, olivolja och salt. Knåda ihop till en deg. Ta lite mer mjöl om du vill, den ska gå ihop till en deg men den är ganska kladdig om du jämför mot vanlig deg med mjöl. Lägg även i fiberhusk och jobba ihop degen några minuter.
  • Jäs degen under en ren kökshandduk i cirka 40-45 min.
  • Forma till små bullar och använd dig av mjöl om det är kladdigt. Nu kan du lägga dem på en plåt med bakplåtspapper. De kan jäsa i cirka 30 min.
  • Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bröden med olja och sesamfrön. Grädda frallorna i mitten av ugnen 10–12 min och låt de svalna.