Börja med att skölja sushiriset helt tills vattnet är klart. Sila av vattnet och lägg riset i en kastrull. Lägg i vattnet och koka på låg värme i cirka 15 minuter till riset är klart. Låt det vila i cirka en kvart. Blanda riset med su, som du gör genom att koka ingredienserna och låter det svalna. Finns färdigt i sushi-paketet kitet.
Förbered grönsakerna, jag tog gurka, morot och avokado. De ska vara lika långa som noriarket eller så kan du lägga dem efter varandra.
Placera noriarket, den matta sidan på arket ska vara uppåt, och lägg riset på den med händerna. Ha vatten i en skål, så kan du doppa händerna i den för att slippa att riset fastnar i händerna. Strössla över sesamfrön om du vill. Placera sedan grönsakerna och rulla din sushi med hjälp av mattan.
Tryck med ett jämnt tryck så att riset blir kompakt och sushin håller ihop. När du kommer till slutet kan du dutta den med lite vatten och sen stänga igen din rulle. Servera med soja, gari och srirachamajonnäs.