Go Back

Grönsaksgryta tomatsås

Total tid26 minuter
Måltid: Huvudrätt
Keyword: Vegetariskt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 1/2 dl olja
  • 500 g kött av nöt eller lamm valfri
  • 1-2 medelstor gullök
  • 1/2 msk tomatpuré
  • 2 morötter
  • 2 potatisar
  • 1 squasch
  • 1 aubergine
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 to mater
  • Salt peppar, timjan

Instruktioner

  • Dela köttet i 1 cm bitar. Värm olja i en kastrull och lägg i köttbitarna. Bryn dem på medelvärme och rör runt i några minuter tills de får färg runt om.
  • Skär löken på hälften och skiva. Tillsätt den i kastrullen och rör om med köttet i cirka 5-10 minuter. Lägg nu i kryddorna och tomatpurén och låt de puttra ihop. Under tiden gör du i ordning grönsakerna och delar dem i två cm stora bitar. Sedan lägger du i dem i kastrullen i ordningen hårdast till mjukast. Alltså morötter, potatisar, aubergine och squaschen.
  • Lägg sist i hackad vitlök med tomater som du har skalat och finhackat. Rör om allt försiktigt en gång och låt sedan puttra på låg värme tills grönsakerna mjuknar cirka 30 minuter.
  • Kontrollera emellanåt att det finns vatten, annars kan du tillsätta lite.