Go Back

Sesamlax med quinoasallad

Ingredienser

  • 8 tinade laxspett Findus
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 krm salt
  • Quinoasallad:
  • 4 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl röd quinoa
  • 2 rödlökar
  • 4-6 bitar syltad ingefära ca 30 g + 1 ½ msk sirap från den syltade ingefäran
  • 1 lime
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk chiliflakes
  • Limekräm:
  • Skal från 1 lime
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 krm salt

Instruktioner

  • Quinoasallad:
  • Koka upp vatten och buljongtärning, tillsätt quinoan och låt puttra under lock 20 minuter. Låt rinna av i sil.
  • Ansa och klyfta rödlöken, skiva ingefäran fint. Skrubba limen i ljummet vatten, riv skalet (och spara till limekrämen) och pressa 1 ½ msk juice. Skala och finhacka vitlöken.
  • Stek vitlök och lök 2 minuter på medelvärme i oljan utan att det tar färg. Tillsätt ingefära, sirap, limejuice, salt och chiliflakes.
  • Låt puttra på låg värme 4 minuter.
  • Rör i den väl avrunna quinoan.
  • Limekräm:
  • Blanda limeskal, yoghurt och salt.
  • Laxen: Hetta upp en stekpanna och stek laxspetten gyllene runt om i sesamoljan på medelvärme.
  • 4 minuter. Salta. Servera laxen med ljummen sallad och limekräm.