Quinoasallad:
Koka upp vatten och buljongtärning, tillsätt quinoan och låt puttra under lock 20 minuter. Låt rinna av i sil.
Ansa och klyfta rödlöken, skiva ingefäran fint. Skrubba limen i ljummet vatten, riv skalet (och spara till limekrämen) och pressa 1 ½ msk juice. Skala och finhacka vitlöken.
Stek vitlök och lök 2 minuter på medelvärme i oljan utan att det tar färg. Tillsätt ingefära, sirap, limejuice, salt och chiliflakes.
Låt puttra på låg värme 4 minuter.
Rör i den väl avrunna quinoan.
Limekräm:
Blanda limeskal, yoghurt och salt.
Laxen: Hetta upp en stekpanna och stek laxspetten gyllene runt om i sesamoljan på medelvärme.
4 minuter. Salta. Servera laxen med ljummen sallad och limekräm.