Go Back

Buljongsoppa med bulgur

Soppa med bulgur

Ingredienser

  • 100 gram grytbitar nötkött
  • 1 liter vatten
  • 1 st gul lök
  • 3-4 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl fin bulgur
  • 2 dl kikärter kokta
  • Salt
  • 1 tsk torkad mynta och pulbiber

Instruktioner

  • Koka kötten i vatten och spara fondvattnet.
  • Hacka löken och bryn den i oljan i en kastrull. Lägg i tomatpurén och fortsätt att bryna och röra om.
  • Använd nu fondvattnet och häll i den. När det kokat lägg i kikärter, köttet och bulgurn samt krydda. Koka tills bulgurn mjuknar i cirka 30 minuter på medelvärme.
  • Valfritt: man kan bryna kryddorna i lite olja och hälla över då det ger en annan god smak eller så kan man bara krydda direkt i soppan.