Go Back

Bakad potatis fyllning

Förberedelser5 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Smårätter
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 8 medelstora potatisar mjölig

Valnötsröra

  • 50 gr valnötter
  • 1 msk parmesan
  • 1/2 liten vitlöksklyfta 
  • 1 knippe persilja
  • 3/4 dl olivolja

Fetaoströra

  • 50 gr fetaost
  • mynta 
  • chiliflakes
  • 3/4 dl olivolja

Smörröra

  • 50 gr smör
  • Mynta eller annan passande ört

Instruktioner

  • Baka potatisarna i ugnen på 220 grader cirka 50-60 min tills de är mjuka.
  • Rörorna gör du genom att mixa alla ingredienser i en mixer för varje. Lägg upp i små skålar. Fixa plockmat enligt förslag. När potatisarna är mjuka dela de på mitten och lägg i smör och riven ost. Fyll sedan på med valfri topping av röror. Trevlig fredagskväll.