Go Back

Pain au chocolate

Ingredienser

  • 450 g färsk smördeg på rulle
  • 100 g nutella
  • 50 g mörk choklad
  • 100 g mandelmassa
  • 1 st apelsin rivet skal
  • 1 st ekologiskt ägg
  • Mandelspån att strö över innan gräddning
  • Florsocker att pudra ovanpå bröden vid servering

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  • Dela smördegen en gång på längden, och sen varje halva i fyra bitar.
  • Bred en klick nutella på ena kortsidan av varje smördegsruta.
  • Hacka chokladen grovt, riv mandelmassa och apelsinskal och fördela över smördegsrutorna.
  • Rulla ihop bitarna från kortsidan och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
  • Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån.
  • Grädda dem gyllene i mitten av ugnen, cirka 20 minuter.
  • Pudra på florsocker innan servering.