Go Back

Pizza hemlagad

Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 25 gr jäst
  • 2,5 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • Tomatsås
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 msk tomatpuré
  • 200 gr passerad tomat
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Fyllning
  • 10 st soltorkade tomater
  • 10 champinjoner
  • Ruccola
  • Oliver
  • Pinjenötter

Instruktioner

  • Smula jästen och lös upp med varmt vatten (37 grader).
  • Tilsätt mjöl, olja och salt och jobba ihop till en deg. Låt jäta i ca. 20 min.
  • Gör under tiden tomatsåsen.Fräs tomatpurén i oljan. Tillsätt pressade tomaterna. Pressa i vitlök och låt småputtra några minuter. Smaka av med salt.
  • Stjälp upp degen och dela den i 4 lika stora bitar. Kavla ut till runda pizzor och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  • Sätt ugnen på 200°. Fyll pizzorna med tomatsås, champinjoner, soltorkade tomater, ruccola, pinjenötter och oliver.
  • Baka i ugnen i ca 15 min tills de fått färg.