Go Back

Hünkar begendi

Ingredienser

  • 250 g grytbitar av nöt
  • 3 msk rapsolja
  • 1 st gullök
  • 1/2 msk tomatpuré
  • 1 tärnad tomat
  • 1,5 dl vatten
  • salt peppar
  • Auberginemos
  • 2-3 st aubergine
  • 3 msk rapsolja eller smör
  • 1 msk mjöl
  • 1 dl riven ost
  • 0,75 dl mjölk
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • Bryn köttbitarna utan lock i olja tills vattnet sugs upp. Lägg i löken och bryn tills de får färg. Blanda i purén och kryddorna. Lägg sist i de tärnade tomaterna och vattnet. Låt det puttra på låg värme i cirka 40 minuter tills köttet är mjukt.
  • Under tiden grilla de sköljda auberginerna i ugn i cirka 30 minuter. Test: Går det att stoppa i en gaffel lätt är dem mjuka inuti. Ta ut och ta bort skalet. Hacka i små bitar.
  • Bryn mjöl i olja på låg värme tills det får färg. Lägg i auberginerna och vispa lätt. Blanda i mjölk, salt och osten. Vispa lätt tills mjölken sugs upp och auberginemoset tjocknar. Häll upp moset på ett avlångt fat och lägg sedan över köttgrytan. Smaklig måltid.