Go Back

Budapest bakelse

Förberedelser15 minuter
Tillagningstid1 timme
Måltid: Efterrätt

Ingredienser

  • 5 äggvitor ekologiska
  • 2,5 dl socker / björksocker
  • 1 dl vetemjöl / glutenfritt mjöl
  • 1 msk kakao
  • 150 g finhackade nötkärnor
  • 1 påse 50 g mandelspån
  • Fyllning:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk 300 g mandarinklyftor (Eller två styck färska mandariner)
  • Garnering:
  • florsocker smält choklad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt lite socker i taget och fortsätt hela tiden att vispa.
  • Blanda nötter, mjöl och kakaopulver och vänd försiktigt ner blandningen i marängen.
  • Bred ut eller spritsa ut smeten i en långpanna, 30 x 40 centimeter, täckt med lätt smort bakplåtspapper. Strö över mandelspånen. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter.
  • Stjälp upp rulltårtan på sockrat papper och låt den svalna och vänd på den. Dra loss papperet ovanpå.
  • Vispa grädden till fyllningen. Låt mandarinklyftorna rinna av väl och vänd ner dem i grädden.
  • Bred på fyllningen och rulla ihop budapestbakelsen, utan att den spricker. Man måste rulla ganska löst. Ringla lite smält choklad och sikta eventuellt över florsocker på din goda budapestrulle.