Go Back

Dolma zucchiniblomma

Fylld zucchiniblomma
Förberedelser1 day 30 minuter
Tillagningstid1 timme
Måltid: Huvudrätt
Keyword: Vegetariskt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • - 15-20 st zucchiniblommor
  • - 2 st gullök
  • - 1 msk tomatpuré
  • - 1 dl olivolja
  • - 2 dl ris
  • - 1+1 dl vatten
  • - 1 tsk socker
  • - Svartpeppar torkad mynta, salt

Instruktioner

  • Skölj blommorna försiktigt. Skala och tärna löken och bryn den i olivoljan så att den får färg och blir mjuk. Tillsätt tomatpurén och bryn lite till.
  • Skölj riset och tillsätt i löken och rör om i cirka 2-3 minuter. Tillsätt kryddorna, socker och vattnet. Låt småputtra på svag värme till vattnet går in. Låt fyllningen svalna lite.
  • Fyll blommorna med 1 tsk av fyllningen och lägg i en kastrull. Tänk på att riset kommer svälla upp, så fyll inte ända upp i kanten. Häll över resterande vatten över dolmorna. Laga dolmorna på svag värme tills vattnet går in in och riset är mjukt. Servera med turkisk yoghurt.