Go Back

Profitorole med choklad

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 3 dl vatten
  • 1 msk kakao
  • Frosting
  • 100 g philadelphiaost
  • 2 dl florsocker
  • 1 dl vispad grädde
  • 1 msk lemoncurd

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smör och vatten i en kastrull och koka tills smöret har smält. Fortsätt sedan med att lägga i mjöl och vispa kraftigt tills det släpper botten. Låt svalna.
  • Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt. Vila degen i 10 minuter.
  • Spritsa ut cirka 20 st bollar. Grädda i 20 minuter längst ner i ugnen. Låt stanna kvar i eftervärmen i 10 minuter till.
  • För frostingen blanda ihop florsocker och philadelphiaosten till en slät kräm. Blanda i lemoncurd och hårt vispad grädde.
  • Fyll profitorol med frostingen och servera.