Go Back

Profiterole

Måltid: Efterrätt

Ingredienser

  • 100 gr smör
  • 2 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
  • 3 st ägg
  • 3 dl vatten
  • Frosting
  • 1 dl djupfrysta hallon
  • 100 gr Philadelphiaost
  • 2,5 dl florsocker
  • 1 dl grädde
  • Chokladsås
  • 100 gr vit choklad
  • 1 dl grädde

Instruktioner

  • Lägg smör och vatten i en kastrull och koka tills smöret har smält. Lägg sedan i mjöl och vispa kraftigt tills det släpper botten. Låt kallna.
  • Lägg i ett ägg i taget och vispa kraftigt. Vila degen i 10 min.
  • Spritsa ut ca. 20 st bollar. Grädda i 20 min längst ner i ugnen på 200 grader.
  • Låt stanna kvar i eftervärmen i 10 min till. Fyll profiteroles med frosting. Häll över chokladsås och garnera med pistagenötter som mixats.
  • För frostingen blanda ihop florsocker och philadelphiaosten till en slät kräm. Blanda i hallon och hårt vispad grädde.
  • För chokladsåsen: värm grädden i kastrull (inte kokas!). Lägg i hackad choklad och rör till chokladen smällt och blir till en slät sås. Låt svalna lite i kylskåp, innan du häller över dina profiteroles.