Go Back

Dolma

Keyword: Vegetariskt
Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • 18-20 st torkade paprikor
  • 5 dl vatten
  • Fyllning
  • 2 st finhackad lök
  • 4 dl ris
  • 1 msk tomatpuré
  • 200 g köttfärs
  • 1 msk dill
  • 1 tsk salt svartpeppar, krossad rödpeppar (pulbiber)
  • 1/2 dl olja
  • Tomatsås
  • Lägg 1 msk tomatpuré i 3 msk olja och låt småputtra. Tillsätt 2 dl vatten och koka på medelvärme i ca 5 min.

Instruktioner

  • Koka torkade paprikor i vatten tills de mjuknar i cirka 2 min. Sila bort vattnet och låt vila.
  • Blanda ihop alla övriga ingredienser tills de blir en fin färgrik fyllning. Fyll sedan paprikorna och ställ upp rakt i en kastrull. Lägg en tomatklyfta som lock i varje paprika och häll över vatten. Sätt på värmen och när det börjat småputtra sänk värmen och tillaga i cirka 30 minuter.
  • Häll över tomatsåsen och koka i ytterligare 20-30 min. (Kontrollera att riset är mjukt). Servera med yoghurt med pressad vitlök i.