Go Back

Turkisk efterrätt - Irmik tatlisi

Ingredienser

  • 1 l mjölk jag använder laktosfri
  • 2 dl mannagryn
  • 1,5 dl strösocker/ kokossocker
  • 1 msk smör
  • 1 dl vatten
  • 125 gram hallon
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 msk maizena
  • 1 tsk citron
  • 1 tsk smör

Instruktioner

  • Börja med att koka mjölk och mannagryn på låg värme samtidigt som du konstant rör om tills det börjar synas små bubblor. Tillsätt nu sockret och rör om en liten stund till tills det löst upp. Lägg sist i smöret och låt det smälta och dra av den från kastrullen. Låt den nu vila och när den nått rumstemperatur kan du hälla över smeten i en rektangel form (min är i glas).
  • För hallenpurén: Koka ihop allt på svag värme tills det tjocknar. Tillsätt nu lite citron och smör och rör ihop. Dra av från värmen. När den har svalnat häller du över den i formen med mjölkdesserten. Lägg in i kylen och låt det svalna i 4-5 timmar. Servera med kokosflingor.