Go Back

Sutlac turkisk rispudding

Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 1/2 liter röd mjölk
  • 1 dl grötris
  • 2 msk strösocker alt. honung
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Pistagenötter granatäpple, kanel, kokos

Instruktioner

  • Koka grötris med 3 dl vatten i en kastrull i cirka 10 minuter tills de mjuknat.
  • Häll i mjölken i kastrullen. Koka upp båda och låt det småkoka samtidigt som du rör om försiktigt på låg värme i cirka 15-20 minuter. Efter ett tag märker du att mjölken tjocknar och får en trögare konsistens, men låt det inte bli för tjockt.
  • Tillsätt vaniljsocker och strösocker i slutet och koka lite till.
  • Häll upp i portionsskålar och låt svalna i kyl. Ta fram när du vill äta och servera med kanel.