Du kan göra det här på två olika sätt, båda funkar bra men det första är smidigare.
Skölj först riset. Börja sedan med att hacka löken och lägg i en skål. Tillsätt sedan riset, de finhackade tomaterna, tomatpurén, finhackad persilja, finhackad vitlök, olja och kryddor. Blanda ihop allt med händerna så att riset får en härlig rödfärg.
Fyll sedan dina paprikor som du har gröpt ur ett litet lock på med din ris, stäng igen med locket. Fortsätt sedan med att placera dolman fint i en kastrull med locksidan upp.
Vid sidan av ta tomatpurén och det kokta vattnet och rör om till en sås. Häll den i kastrullen. Lägg över några smörbitar om du vill på paprikorna.
Låt tomatsåsen koka upp och sänk sedan till medelvärme och tillaga dolman. Känn efter på dolman efter ca 30-40 minuter med en gaffel om den har mjuknat i skinnet. När den är klar servera med vitlöksyoghurt.