Go Back

Kandil simidi - turkiska kakor

Ramadan bakverk
Total tid1 timme
Måltid: Efterrätt
Kök: turkiskt
Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • 250 gr smör
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 äggula
  • 10 dl vetemjöl
  • 2 tsk mahlep
  • 1 tsk salt
  • Pensling
  • 1 äggvita
  • Sesamfrö

Instruktioner

  • Smält smöret och låt svalna. Blanda ihop de med alla ingredienser och tillsätt sedan sakta mjöl tills du får en smidig deg. Låt jäsa i cirka 20 minuter.
  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Ta valnötsstora bitar av degen och forma till runda simit som du lägger över på en påt. Pensla med äggvita och strö över sesamfrön.  Grädda i cirka 15 minuter i nedre delen av ugnen tills de får färg.