Go Back

Chicken Tikka Masala

Godaste chicken tikka masala recept
Förberedelser1 timme
Tillagningstid1 timme
Måltid: Huvudrätt
Kök: Indiskt
Keyword: Kyckling
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 600 g kycklingfiléer
  • 5 cm färsk ingefära riven
  • 1 dl naturell yoghurt alt. kokosgrädde
  • 2-4 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk garam masala 1 tsk chilipulver ½ tsk cayennepeppar ½ tsk malen koriander

Sås

  • 1 gul lök
  • 2-4 vitlöksklyftor pressade
  • 1 tsk hela kumminfrön
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 4 st tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk Garam Masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 dl vispgrädde/ kokosgrädde/ cashewsmör
  • 3 msk olja
  • salt och peppar
  • färsk koriander till garnering

Instruktioner

  • Dela kycklingen i bitar. Blanda yoghurt, vitlök, ingefära, garam masala, chilipulver, cayennepeppar och malen koriander. Rör ner kycklingen i marinaden och låt vila i kylen minst i 2 timmar eller över natten.
  • Värm ugnen till 200 grader. Lägg kycklingen på en oljad ugnsplåt. Grilla kycklingen i 20 minuter, tills den får färg.
  • Såsen: Fräs kumminfrön i en stekpanna en stund. Häll i olja och bryn den finhackade lök tills den får färg. Lägg i vitlök, ingefära och rör om. Hacka tomaterna och rör ner dem och tomatpuré och låt sjuda i ca 10 minuter under lock. Tillsätt Garam Masala, gurkmeja, kycklingen och vispgrädde. Koka upp och smaka av salt och peppar.