Go Back

Krämig lax med spenat

Vardagsrätt nummer ett.
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Svenskt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 1 msk olja
  • 400 gram spenat färsk
  • ca 400 g laxfilé
  • 3 dl matlagningsgrädde eller växtbaserat alternativ
  • Salt citronpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Ta fram en rymlig ugnssäker form och häll olja i botten. Skölj spenaten och ta bort de grövsta stjälkarna. Låt spenaten rinna av och lägg den i formen.
  • Lägg laxen ovanpå spenaten. Strö over salt och citronpeppar. Häll matlagningsgrädden över spenaten.
  • Låt den lagas i ugnen cira 15 minuter eller tills innertemperatur är på 56°C. Servera med havreris.