Go Back

Kycklingsoppa med nudlar

Kyckling som får smak av sin egen buljong.
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Soppa
Kök: turkiskt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 2 st kycklingfiléer alternativt kycklinglår, men då får du ta upp och rensa den från ben
  • 50 gr sehriye nudlar (vermicelli), el risoni
  • 1 st tomat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2-3 msk rapsolja
  • 1 l kycklingfondvatten
  • Salt peppar, citronsaft

Instruktioner

  • Koka kycklingfiléerna enligt förpackning tills de är färdiga cirka 20 minuter till de är nästan färdiga (tänk på att de ska koka tillsammans i grytan lite mer).
  • Häll av kycklingbuljongen i en skål/ kastrull och spara till senare.
  • Skär sedan kycklingen i små tärningar och spara till senare.
  • För att enklare ta av skinnet på tomaten häll kokt vatten och skala bort (Går också bra att använda tomat med skal). Hacka sedan den och vitlöken till små tärningar.
  • Fräs vitlöken i kastrull med olja. Tillsätt sedan de hackade tomaterna och bryn i cirka fem minuter under omrörning.
  • Häll på det sparade kycklingfondvattnet, salta och låt koka upp. Tillsätt nu kycklingbitarna och efter att allt kokat sänk värmen.
  • Till sist tillsätter du sehriye och låter koka i 5 minuter till. Pressa lite citron i soppan, och garnera med ett persiljeblad.