2st kycklingfiléeralternativt kycklinglår, men då får du ta upp och rensa den från ben
50grsehriye nudlar (vermicelli), el risoni
1 sttomat
1vitlöksklyfta
2-3mskrapsolja
1lkycklingfondvatten
Saltpeppar, citronsaft
Instruktioner
Koka kycklingfiléerna enligt förpackning tills de är färdiga cirka 20 minuter till de är nästan färdiga (tänk på att de ska koka tillsammans i grytan lite mer).
Häll av kycklingbuljongen i en skål/ kastrull och spara till senare.
Skär sedan kycklingen i små tärningar och spara till senare.
För att enklare ta av skinnet på tomaten häll kokt vatten och skala bort (Går också bra att använda tomat med skal). Hacka sedan den och vitlöken till små tärningar.
Fräs vitlöken i kastrull med olja. Tillsätt sedan de hackade tomaterna och bryn i cirka fem minuter under omrörning.
Häll på det sparade kycklingfondvattnet, salta och låt koka upp. Tillsätt nu kycklingbitarna och efter att allt kokat sänk värmen.
Till sist tillsätter du sehriye och låter koka i 5 minuter till. Pressa lite citron i soppan, och garnera med ett persiljeblad.