Go Back

Vegetarisk taco

En supergod taco med tillbehör.
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid40 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Mexikanskt
Keyword: Taco
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 400 g vegofärs el. vanligt färs
  • 1 pkt tacokrydda
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 pkt kålmixsallad
  • 6 st Ett paket stora tortillabröd
  • 1 kruka koriander

Mangosalsa

  • 225 g mango
  • 1 schalottenlök
  • 1 burk majs
  • 1 dl jalapeños från burk
  • Koriander
  • Lime

Guacamole

  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 avokador
  • 2 st limefrukter

Chipotlemayyo

  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk chipotlepasta

Instruktioner

  • Börja med att fräsa färsen i lite olja på spisen tills den fått fin färg.
  • Tillsätt tacokryddorna och vatten, stek ihop det och lägg det åt sidan för att gosa ihop sig.
  • Mangosalsa: Fortsätt sen att finhacka schalottenlöken och jalapeñon och blanda med mango och majs! Kläm över en hel lime. Finhacka nästan all koriander och vänd ner. Krydda med salt och svartpeppar tills allt smakar hett, sött och syrligt!
  • Guacamole: Sedan kan du mosa avokadon och pressa ner vitlöksklyftorna. Rör ner saften från en halv lime, salt och svartpeppar. Har ni chiliflakes eller torkad koriander kan ni ha i lite av det.
  • Chipotlemayyo: Rör samman gräddfil och chipotlepasta i en skål.
  • Sist tryck ut fyra lika stora minibröd från de stora brödet. Fyll varje litet bröd med guacamole, kålmix, färs och så mangosalsan! Klicka på chipotlesåsen och toppa med salt peppar och färsk koriander. Lätt som en plätt!