Go Back

Frasiga börek (Galetali börek)

En supergod frasig börek med fyllning.
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid40 minuter
Måltid: Tilltugg
Kök: turkiskt
Keyword: Börek
Portioner: 24 bitar

Ingredienser

  • 6 st filodeg

Vätska

  • 1 dl vatten
  • 1 dl olja

Fyllning

  • 1 dl riven hushållsost
  • 150 gr fetaost/ vitost

Pankopanering

  • 2 dl vatten
  • 2 dl ströbröd

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Vätskan: Börja med att blanda vatten och olja i en skål.
  • Lägg ut ett ark filodeg och pensla med vätskan. Fortsätt sedan med att lägga på ett ark till så att du har två lager och upprepa penslingen, detta gör det frasigt när de är två deg på varandra. Skär den cirkelformade filodegen som en tårta, blir åtta trekanter.
  • Blanda ostfyllningen och lägg på i övre kant, håll in kanterna när du rullar in så att det blir snyggt och rulla in filodegen löst så att du får en rektangel.
  • Sist fyll en skål med vatten och en tallrik med ströbröd. Doppa börek/ burek i vatten och sedan ströbröd. Grädda i ugnen på 200 grader tills de får färg. Smaklig måltid!