Go Back

Halloumifries

Halloumi som paneras och steks
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid15 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Svenskt
Keyword: Vegetariskt
Portioner: 2 pers

Ingredienser

  • 1 pkt Halloumi
  • Mjöl, panko, ägg
  • Smör till stekning

Instruktioner

  • Börja med skiva halloumin på längden och panera dem som du brukar panera andra rätter.
  • Alltså ta fram lite mjöl, vispad ägg och panko på varsin tallrik.
  • Sedan tar du och doppar de skivade halloumibitarna i ordningen mjöl, ägg och sen panko.
  • Smält smöret och fortsätt sedan med att steka den panerade halloumin i smör på medelvärme i några minuter tills de blir gyllene på båda sidor.
  • Servera med en god avokadosås (rör ihop vitlök, yoghurt med mosad avokado) och picklad rödlök. Alltså heaven - god vegetarisk snabbmat!