Aubergine i ugn - fyllda
En vegetarisk rätt på fylld aubergine som grillas.
Förberedelser15 minuter minuter
Tillagningstid30 minuter minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: turkiskt
Keyword: Vegetariskt
- 4 st aubergine
- 1 msk olja för penslig
Tomatfyllning
- 4 msk olivolja
- 1 st lök
- 2 st tomater
- 4 st vitlöksklyftor
- 2 dl vatten
- Garnering Parmesan
Börja med att skölja dina aubergine under vatten. Du kan låta dem stå i saltvatten i cirka en kvart för att få bort den bittra smaken. Fortsätt med att skala bort skalet lite grann och därefter grillar du i ugnen på 200 grader i 20 minuter så att de är lite mjuka.
Fyllning: Vid sidan om, skiva löken och finhacka tomaterna. Dela vitlöken på hälften. Bryn löken i olivolja tills de får färg. Tillsätt tomaterna och vitlöken. Låt puttra på medelvärme i cirka tio minuter.
Ta ut auberginen ur ugnen och gröp ett hål i mitten/ eller pressa ett hål med gaffeln och fyll med tomatfyllningen, se till så att du täcker hela plantan med såsen. Sist strö över parmesan. Häll vatten i botten av ugnsformen. Slutligen baka i ugn i cirka 30 minuter tills det fått färg. Nu kan du servera din goda imam bayildi med ris.