Go Back

Aubergine i ugn - fyllda

En vegetarisk rätt på fylld aubergine som grillas.
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: turkiskt
Keyword: Vegetariskt

Ingredienser

  • 4 st aubergine
  • 1 msk olja för penslig

Tomatfyllning

  • 4 msk olivolja
  • 1 st lök
  • 2 st tomater
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 dl vatten
  • Garnering Parmesan

Instruktioner

  • Börja med att skölja dina aubergine under vatten.  Du kan låta dem stå i saltvatten i cirka en kvart för att få bort den bittra smaken. Fortsätt med att skala bort skalet lite grann och därefter grillar du i ugnen på 200 grader i 20 minuter så att de är lite mjuka.
  • Fyllning: Vid sidan om, skiva löken och finhacka tomaterna. Dela vitlöken på hälften. Bryn löken i olivolja tills de får färg. Tillsätt tomaterna och vitlöken. Låt puttra på medelvärme i cirka tio minuter.
  • Ta ut auberginen ur ugnen och gröp ett hål i mitten/ eller pressa ett hål med gaffeln och fyll med tomatfyllningen, se till så att du täcker hela plantan med såsen. Sist strö över parmesan. Häll vatten i botten av ugnsformen. Slutligen baka i ugn i cirka 30 minuter tills det fått färg. Nu kan du servera din goda imam bayildi med ris.