Go Back

Karniyarik - Aubergine med köttfärs

Aubergine grillas i ugnen och fylls med köttfärs.
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: turkiskt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 1 msk olja
  • 4 st aubergine
  • 1 st gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 300 gr köttfärs
  • 1 knippe persilja
  • 1 tsk krossad rödpeppar
  • Salt & peppar

Instruktioner

  • Förbered auberginen genom att dela den i hälften på längden och ligga i saltvatten en kvart.
  • Börja med att skala lite av aubergine så att det blir ränder och dela auberginen i tre delar på längden (som tunna skivor) och grilla i ugn cirka 200 grader tills de blir mjuka i cirka 20 minuter. Ta ut och gröp ur ett hål eller platta till med en gaffel, så att du sen kan lägga i fyllningen.
  • Fyllningen: Under tiden fräser du hackad lök i oljan. Sedan steker du köttfärs och tillsätter tomatpuré, kryddor och persilja. Fortsätt med att låta allt puttra på svag värme i en kvart.
  • Därefter fyller du auberginerna och stoppar in i ugnen cirka 30 minuter tills köttfärsen får färg. Du kan ha högre värme till en början tills det kokar, och sen sänka till 200 grader om du vill. Ibland placerar jag också vatten i plåten för att få upp ånga.