Go Back

Vegetarisk turkisk menemen med fetaost

Ett äggrecept med tomater.
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid20 minuter
Måltid: Frukost
Kök: turkiskt
Keyword: Ägg
Portioner: 2 pers

Ingredienser

  • 1 msk olja
  • 1/2 st gullök
  • 1/2 st grön spetspaprika
  • 4 st tomater
  • 1 msk tomarpuré
  • 1 dl vatten
  • 3-4 st ägg
  • 1 knippe persilja
  • 1/2 msk spiskummin
  • salt, peppar, 50 gr fetaost

Instruktioner

  • Hacka löken i tärningar och fräs i teflonpanna i olja tills den bryns.
  • Tillsätt hackad paprika. Låt det puttra lite.
  • Skiva tomaterna och tillsätt i pannan med tomatpuré. Häll över vatten och låt det puttra i 10 minuter.
  • Lägg nu över hackad persilja, kryddorna och rör runt.
  • Knäck ett ägg i taget och lägg det i en grop. Låt koka i några minuter till äggen är färdiga. Salta, peppra, strö över persilja och smulad fetaost och servera.
  • Tips. Riktigt gott blir det om du äter med händerna genom att doppa brödet i röran.