Go Back

Chokladsuffle

En chokladsuffle som är fluffig inuti.
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid1 t
Måltid: Efterrätt
Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • 1 dl grädde ex. planti
  • 100 gram choklad
  • 3 st ägg
  • 1 msk socker / kokossocker
  • smält smör och socker för formarna

Instruktioner

  • Smörj sex små portionsformar och sockra dem ordentligt. Och tipset är att pensla uppåt med smör för att få sufflén att resa sig. Även sockret hjälper till att resa den. Ställ in dem i frysen medan du gör smeten.
  • Koka upp grädden i en kastrull. Hacka chokladen och låt den smälta i den varma grädden och rör jämnt.
  • Separera äggulorna från vitorna och vispa ner äggulorna kraftigt en i taget i chokladsmeten.
  • Vispa äggvitan hårt för sig och tillsätt strösockret mot slutet tills det blir ett fast skum. Vänder du skålen upp och ner ska inte marängen rinna ner.
  • Vänd ner marängsmeten i chokladsmeten och rör om försiktigt och fördela massan i formarna. Jämna till med en kniv så att smeten har jämn nivå. Fyll nästan ända upp så att det finns utrymme för kakan att resa sig. Ta tummen och gå runt formen med fingret för att ge utrymme för kakan att resa sig.
  • Grädda mitt i ugnen i 175 grader i cirka 10 minuter tills de reser sig i slutet.