Go Back

Hemmagjorda bars

Nyttiga bars recept som bakas utan ugn.
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid40 minuter
Måltid: Efterrätt
Kök: Svenskt
Keyword: Snacks

Ingredienser

Botten

  • 2 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl smält kokosolja
  • 3 msk kokosmjölk
  • 3 msk lönnsirap
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk kakao

Karamell

  • 2 dl cashewnötsmör
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1/2 dl lönnsirap
  • 1 tsk vaniljpulver

Chokladtopping

  • 2 dl choklad
  • 1 msk kokosolja

Instruktioner

Botten

  • Blanda alla ingredienser utom mjölet.
  • Tillsätt nu i mjölet och rör ihop och häll upp smeten i en form 20x20 och låt stelna i frysen.

Karamellen

  • Sjud kokosmjölk, lönnsirap, vaniljpulver på låg värme i cirka 20 minuter. Rör runt var 5:e minut, men den ska blir inte tjock.
  • Blanda i cashewnötsmör tills den blir slät och blank. Häll över lager 1 och ställ in i frysen i cirka 2 timmar.

Chokladen

  • Smält chokladen med kokosolja och häll över karamellen. Dekorera med lite havssalt och låt det kallna i frysen i cirka 30 minuter.