Go Back

Mücver zucchiniplättar

Zucchini rivs och steks till matiga plättar.
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: turkiskt
Keyword: Vegetariskt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 1 grovt riven normalstor zucchini
  • 100 g smulad fetaost
  • ca 1 dl vetemjöl alt. glutenfritt mjöl
  • 1 ägg
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 1/2 dl finhackad mynta
  • 1 tsk salt och peppar
  • Fritering 2 dl olja

Instruktioner

  • Skala zucchinin. Salta den rivna zucchinin, låt stå i cirka 30 minuter.
  • Krama ur vätskan med händerna och blanda sedan alla ingredienser.
  • Värm olivoljan till medelvärme i en djup stekpanna. Klicka en matsked av smeten till varje plätt och stek i cirka 2 minuter på varje sida. Lägg de färdiga plättarna på hushållspapper, så att den överflödiga oljan sugs upp. Ät rumstempererade och servera med en klick yoghurtsås, gärna med vitlök i.