Go Back

Egna chicken nuggets

Goda chicken nuggets med currysås
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Keyword: Kyckling
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 1 st ägg ekologisk
  • 1 dl ströbröd
  • 0.75 dl sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • 1.5 krm malen vitpeppar
  • 4 msk rapsolja/ smör
  • 2-4 st kycklinginnerfilé
  • Currydipp: 2 msk rapsolja/ smör, 2 tsk curry, 2.5 msk vetemjöl, 3 dl mjölk, 1 tärning kycklingbuljong + 1 dl vatten

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader och klä en ugnsform med bakplåtspapper.
  • Ta fram två djupa tallrikar och vispa upp ägg i den ena. I den andra blandas ströbröd, sesamfrön, salt och malen vitpeppar.
  • Skär varje kycklinginnerfilé i jämnstora delar och doppa kycklingbitarna i uppvispat ägg, vänd dem i sesamfrö/ ströbrödsblandningen och placera i ugnsformen.
  • Tillaga kycklingarna i mitten av ugnen cirka 12-13 minuter. Ta gärna ut dem efter halva tiden och vänd nuggetsen med en stekspade.
  • Gör currysåsen till dina nuggets under tiden genom att hälla rapsolja/ smör i en kastrull, tillsätt curry och låt det fräsa. Strö över vetemjöl och rör ihop jämnt. Häll ner mjölk och vispa tills det är en jämn, klumpfri sås. Lägg i kycklingbuljong och låt tjockna något.