Go Back

Somrig cheesecake med färska bär

Denna cheesecake bakas utan ugn.
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Efterrätt
Keyword: cheesecake
Portioner: 6 pers

Ingredienser

Botten:

  • 200 g digestivekex
  • 100 g smält smör

Fyllning:

  • 1 pkt 200 g philadelphiaost
  • 1,5 dl florsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde

Topping:

  • Jordgubbskräm
  • färska jordgubbar

Instruktioner

Botten

  • Krossa digestivekexen fint i en matberedare. Blanda sedan den smulade kexen med det smälta smöret. Tryck ut "degen" i en rund pajform och forma till slätt med en sked.

Fyllning

  • Vispa grädden ordentligt tills den är fast i en skål. Rör i philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker och vispgrädde och rör runt tills det blir slätt. Bred ut den här goda smeten över kexbotten. Ställ kallt i kylen några timmar så att den stelnar.

Topping

  • Slutligen bred krämen över kakan och garnera med bär.