Go Back

Somrig Pavlova med lemoncurd och jordgubbar

Enkel marängtårta med färska jordgubbar
Förberedelser30 minuter
Tillagningstid1 timme 30 minuter
Måltid: Efterrätt
Keyword: glutenfri
Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker/ björksocker
  • 1 msk maizena

Garnering

  • Grädde/ kokosgrädde
  • Lemon curd
  • Jordgubbar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 °C. Vispa äggvitorna med socker i en torr, ren och helst rundbottnad skål till hårt fast skum.
  • Vänd ner maizena med vitorna. Rör inte för mycket.
  • Bre ut smeten i en välsmord, rund form med löstagbar kant, cirka 26 cm i diameter.
  • Grädda bottnen på galler i nedre delen av ugnen i cirka 1 1/4 timme. Låt bottnen kallna och lossa kanten på formen försiktigt och därefter bottenplattan.
  • Vispa grädden tjock. Bre först lemon curd och sen grädden över bottnen. Garnera med färska jordgubbar.