Go Back

Raw food bollar med saffran

Energibollar att ha i kylen.
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid15 minuter
Måltid: Efterrätt
Kök: Svenskt
Keyword: Mellis

Ingredienser

  • 1 dl cashewnötter
  • 1 dl riven kokos
  • 8 färska dadlar
  • 1 dl havregryn
  • 1 paket saffran
  • 1/2 msk vatten
  • 1 msk kokosolja
  • 1/2 tsk salt
  • Kokos att rulla i

Instruktioner

  • Mixa nötter, kokos och havregryn till en mjöl liknande konsistens.
  • Värm sedan 1/2 msk vatten tillsammans med saffran i 30 sekunder för att saffranen ska lösas upp.
  • Kärna ur dadlarna, tillsätt med resten av ingredienserna och mixa till en jämn smet.
  • Rulla till bollar och sedan i kokos och servera dina veganska saffransbollar kylda.