Go Back

Himmelsk kladdkaka med kokos - glutenfri

En saftig glutenfri kladdkaka recept
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Efterrätt
Keyword: glutenfri
Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • 100 g smör laktosfritt
  • 3 st ägg rumsvarma
  • 2 dl kokossockern alt sötströ
  • 1 dl kakao
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Kokostosca

  • 2 dl kokos
  • ½ dl honung/ agavesirap
  • 1 dl kokossocker alt sötströ
  • 40 g smör

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
  • Vispa ihop äggen och kokossockret i en skål.
  • Lägg i de torra ingredienserna med det smälta smöret och äggvispet.
  • Rör ihop till en smet och häll i formen. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 15 minuter.
  • Bred kokostäcket över kakan (Kaka är inte färdig) och grädda i ytterligare 5-10 minuter tills kokosen har fått färg och kakan är färdig. Testa med en provsticka. Låt den svalna, då kakor kan vara svåra att skära när de är för mjuka. Servera med kokosgrädde.

Kokostäcke

  • Blanda honung, kokossocker, smör till kokostoscan i en kastrull och låt koka upp. Häll sist i kokosen och koka igen och rör om till en jämn massa.