Glutenfri morotskaka
En god glutenfri morotskaka med mandelmjöl.
Förberedelser10 minuter minuter
Tillagningstid1 timme t
Måltid: Efterrätt
Kök: Svenskt
Keyword: glutenfri
Portioner: 6 pers
- 3 st ägg ekologisk
- 3 dl kokossocker el sötströ
- 1.5 dl rapsolja
- 2 dl mandelmjöl
- 1 dl kokosmjöl
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk malen kanel
- 1 tsk malen kardemumma
- 0.5 tsk malen ingefära
- 1 nypa salt
- 250 gr el. 3 dl rårivna morötter
Frosting
- 100 gr mjukt smör alt. laktosfri
- 3 dl Sötin florsocker
- 1 tsk vaniljpulver
- 200 gr philadelphia cream cheese alt. laktosfri
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och socker pösigt tills det blir vitt skum. Tillsätt rapsolja och blanda.
Blanda torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten och rör runt.
Tillsätt rivna morötter och blanda till en slät smet.
Häll smeten i smord och bröad form, 24 cm, och grädda i ugn cirka 50 minuter tills den är färdig, prova med en provsticka. Låt kakan svalna.
Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt och bred över kakan.