Go Back

Glutenfri morotskaka

En god glutenfri morotskaka med mandelmjöl.
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid1 timme
Måltid: Efterrätt
Kök: Svenskt
Keyword: glutenfri
Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • 3 st ägg ekologisk
  • 3 dl kokossocker el sötströ
  • 1.5 dl rapsolja
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 250 gr el. 3 dl rårivna morötter

Frosting

  • 100 gr mjukt smör alt. laktosfri
  • 3 dl Sötin florsocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 200 gr philadelphia cream cheese alt. laktosfri

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Vispa ägg och socker pösigt tills det blir vitt skum. Tillsätt rapsolja och blanda.
  • Blanda torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten och rör runt.
  • Tillsätt rivna morötter och blanda till en slät smet.
  • Häll smeten i smord och bröad form, 24 cm, och grädda i ugn cirka 50 minuter tills den är färdig, prova med en provsticka. Låt kakan svalna.
  • Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt och bred över kakan.