Go Back

Fransk chokladtårta glutenfri

En saftig chokladkaka utan gluten.
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid20 minuter
Måltid: Efterrätt
Kök: Franskt
Keyword: glutenfri
Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • 100 gr smör
  • 2 ägg ekologiska
  • 1 dl kokossocker el sötströ
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 krm flingsalt
  • 2 dl mandelmjöl
  • 150 g mörk choklad

Ganache:

  • Smält smör (10 gr), choklad (75 gr) och grädde (1 dl) i en kastrull till en len och slät konsistens på låg värme.

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 175 grader, varmluft, så att den blir varm.
  • Smält smöret på låg värme och lägg i den hackade chokladen och blanda tills det blir slätt.
  • Nu kan du vispa ägg, kokossocker, salt och vaniljpulvret poröst.
  • Ta mandelmjölet och sikta ner det i smeten.
  • Vänd försiktigt ner chokladsmeten.
  • Häll över smeten i en smord rundform och grädda chokladtårtan i mitten av ugnen i 20–25 minuter. Kolla till så att den har stelnat till genom att skaka formen försiktigt. Låt den svalna.
  • Bred ut ganachen över tårtan och låt tårtan svalna ordentligt, annars blir den smulig och svår att skära upp. Servera med grädde.