Go Back

Gözleme med potatisfyllning

Gözleme bakas på yufkadeg och fylls med valfri fyllning.
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid15 minuter
Måltid: Tilltugg
Kök: turkiskt
Keyword: Börek
Portioner: 2 pers

Ingredienser

  • 1 st Filodeg
  • 2 st potatis
  • 1 st lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk olja
  • 1 tsk chilipeppar, salt, peppar

Instruktioner

  • För potatisfyllningen kokar man 2 potatisar och kör genom en potatispress.
  • Sedan steker du hackad lök till den får färg och är mjuk. Sedan tillsätter du den pressade potatisen, tomatpuré och kryddor i fyllningen och låter den svalna.
  • Lägg in fyllningen i filodegen och viker ihop dem i varje kant så att det blir en rektangel. Stek dem i en teflonpanna och ät med handen, supergott!