Go Back

Vridna cörek

Turkiskt bröd
Måltid: Tilltugg
Kök: turkiskt

Ingredienser

  • 1 jäst
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl olja
  • 1 tsk salt
  • ca 10 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 st äggvita

För pensling:

  • Svart linfrö
  • 1 st äggula

Instruktioner

  • Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en skål och blanda med mjölken.
  • I en annan skål lägg i mjöl och alla andra ingredienser över mjölet. Knåda ihop tills degen släpper kanterna och känns mjuk. Låt degen vila i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 180 grader.
  • Dela degen i tio bitar och rulla ut varje deg med händerna till 20 centimeter avlånga rullar. Håll i varsin ände och vrid åt motsatt håll och fäst ändarna så att det blir en cirkel.
  • Pensla med den vispade äggulan och strö över frön. Baka i ugn i cirka 20-25 minuter tills de får färg.